skip to Main Content

ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ

Системата Пилатес през призмата на водещата в света американска компания за пилатес оборудване Peak Pilates

Джоузеф Пилатес е роден на 9 декември 1883г., в Германия, в малко градче на 30 км. южно от Дюселдорф. Тренира в училище по бокс на семейството му, в родното градче. Развива собствена система от упражнения, с които работи за своето здраве и тяло.

Като немец в Англия, през 1918г., е интерниран в лагер в Ланкастър, а после на остров Ман , където доразвива системата си от упражнения и е горд, че нито един човек в лагера, който я практикува не се разболява от върлуващият унищожителен грип  в Англия, взел хиляди жертви през 1918г.

През април, 1926г. Джоузеф Пилатес отива в Америка и през 1929г. взима американско гражданство.

Анна Клара Зунер, пътува с него и става негов първи помощник.

Джоузеф Пилатес нарича своята система от упражнения “Contrology” и в своята втора книга “Return to Life through Contrology”, издадена през 1945г. той пише: “Ако вие честно практикувате своята “Contrology” система редовно, четири пъти в седмицата, само за 3 месеца вие ще видите развитието на вашето тяло да се доближава до идеала, съпътствано с умствена жизненост и духовно укрепване”.

През януари, 1966г, студиото в Ню Йорк се запалва и Джоузеф Пилатес започва да изнася уредите за да ги спаси, тъй като не може да приме, че делото на живота му ще си отиде в пламъците на пожара. По време на евакуирането пада в безсъзнание, но бива спасен от пожарникарите.

Джоузеф Пилатес  умира на 7 октомври, 1967г.,на 83г., страдайки от напреднал стадий на емфизем (поражение вследствие тежкото вдишване на дим по време на пожара).

Джоузеф и Клара живеят заедно в Ню Йорк до края на живота му.

Първата референция за името Pilates System” е от писмото на Клара до Рон Флетчър (майстор учител по системата) през февруари, 1972г: “ …аз стъпвам в моите 90 години, една жена не бива да остарява толкова… но аз се чувствам добре, благодарение на Системата Пилатес!”

Ние от Peak Pilates непрекъснато се вдъхновяваме от историята на Джоузеф Пилатес и вярваме в запазването и издигането на неговото дело. Нашите уреди са щателно изработени и са произведени от най-добрите материали; ние се придържаме стриктно към точните спецификации дадени от Джоузеф Пилатес, докато прилагаме последните думи на науката и технологиите, създаваме всеки уред възможно най-шлифован и ефективен. Ние се стремим нашите инструктори да бъдат изключителни учители и посланици на системата Пилатес.

Инструкторите на Peak Pilates не просто взимат ученици в техните класове, те ги приемат в сърцата си.

Незвисимо дали нашите ученици са хора с травми или са спортисти с високи постижения ние изпълняваме същата мисия, която Джоузеф Пилатес е следвал със своите ученици – уважение към практиката,  любов към ученика, и непоколебима вяра в силата на всяко човешко тяло.

Студио 7 държи изключителното представителство на Peak Pilates за България.